Zo word je een magneet voor dingen die je dolgraag wilt

Je zit in een job waar je je niet echt happy voelt. Maar ja, als dit het niet is, wat dan wel?

Of je zit in-between jobs en solliciteert op alles wat je maar kunt vinden en het lukt niet.

Of je hebt een eigen bedrijf en het lukt je niet om er voldoende inkomen mee te genereren dus wat nu?

 

Dit zijn zo wat situaties die heel veel mensen vast herkennen en zelf herken ik ze ook! Je doet je stinkende best om er iets van te maken en toch voelt het niet ok en/of lukt het niet zoals jij het voor ogen had.

Wil jij een magneet worden voor het aantrekken van werk waar je echt blij van wordt? Wil jij die toffe job? Die nieuwe klanten waar je een mega klik mee hebt en waar je energie van krijgt? Dit is hoe jij een magneet wordt die naar zich toetrekt wat ie dolgraag wil!

Stap 1:  Nu niet tevreden = kansrijk

Klagen, termen als werkloos of ‘niks lukt me’ : allemaal negatief geformuleerde perspectieven op je huidige situatie. Kansrijk vind ik een mooi uitgangspunt om je huidige situatie te bestempelen.

Kies er vanaf vandaag voor om de situatie waarin je zit als KANSRIJK te zien. Je weet wat je nu hebt en wat je daarin niet aantrekt. Dan is het nu de kans om uit te zoeken wat je wél graag wilt.

Stap 2: Persoonlijke waarden als startpunt

Heb jij voor jezelf helder wie jij echt bent? Wat jij belangrijk vindt in het leven? Vaak nemen we deze stap met een korreltje zout en roepen we allerlei vaardigheden op die we goed kunnen. Maar word je daar ook echt blij van. Maken die zaken ook écht het verschil voor jou. Het is de kunst om voor jezelf te ontdekken wat je blij maakt en wat het dan specifiek is dat jou zo blij maakt daaraan! Zet dat voor jezelf op een rijtje. Wat leveren die zaken die je blij maken jou op?

Gebruik jouw persoonlijke waarden als jouw startpunt voor het zetten van een volgende stap.

Om je een voorbeeld te geven uit mijn eigen leven: verbinding, ontwikkeling, bevlogenheid en oprechtheid zijn super belangrijke persoonlijke waarden voor mij. Toen ik dit eenmaal helder had viel opeens het kwartje waarom mijn oude werksituatie voor mij niet meer passend was EN, super belangrijk, toen wist ik ook meteen hoe ik mijn nieuwe ideale werksituatie kon creëren! Mijn persoonlijke waarden waren voor mij de start van mijn eigen bedrijf en van tal van andere keuzes die ik nu in mijn leven maak.

Ik stel me bij tal van keuzes in mijn leven de vraag: draagt dit voor mij bij aan mijn persoonlijke waarden? Zo ja, dan ga ik er doorgaans voor! Zo niet, dan kies ik liever voor iets anders.

Stap 3: Word een magneet!

Je trekt aan waar je in gelooft en wat je uitstraalt! Weet jij dus wie je bent en wat je wilt en heb je ook nog eens het lef om dat te gaan uiten.

Door over je ideeën, je dromen, je idealen te praten, te schrijven; door te delen ga je merken dat je mensen om je heen aan gaat trekken die daar ook mee bezig zijn. En voila! Dat is wat je nodig hebt. Alleen kun je veel, samen bereik je meer.

Hoe je het ook wendt of keert; wij mensen hebben elkaar en elkaars netwerk nodig. En hoe spannend het nu misschien ook lijkt om 1. jezelf beter te leren kennen en 2. daar ook nog eens mee naar buiten te treden, je zult merken dat het zoveel lichter voelt als je open en eerlijk durft te zijn en dat zoveel mooie nieuwe dingen op je pad gaan komen!

Dat is absoluut mijn ervaring. En ik weet inmiddels ook uit ervaring dat als ik dit toepas vanuit mijn verstand, maar er ondertussen diep van binnen stiekem niet in geloof, dat ik mijn aantrekkingskracht als magneet verlies! En dat is zooooooo verschrikkelijk zonde!

Dus hierbij de o zo belangrijke stap 4

Stap 4: blijf een magneet!

En daarmee bedoel ik; blijf trouw aan jezelf en waar jij voor staat. Zorg goed voor jezelf daarin. Neem jezelf serieus en deel wat jij belangrijk vindt in het leven. Ookal weet je nu nog niet concreet wat het je op gaat leveren. Blijf vertrouwen! Schenk jezelf tijd, acceptatie en begrip als het soms even niet zo lukt of als je een teleurstelling te verwerken hebt. Geef jezelf compassie en geduld en blijf trouw aan jezelf. Want dat is wat je uiteindelijk geluk oplevert!

Soms wil je zo graag per sé al de uitkomst weten. Maar vergeet niet dat het niet alleen om het resultaat gaat, maar juist ook om de weg er naartoe. Daar gebeuren mooie dingen!

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *