Wil jij graag iets veranderen in je leven?

Veiligheid is riskant! Tenminste als je wilt gaan voor verandering!

Ik hoor je denken; hoezo dat dan?

Wij mensen houden van veiligheid en zoeken die ook vaak op. Bewust en vaak ook onbewust. Niets mis mee. Heerlijk zelfs. Tenzij je op zoek bent naar verandering!

Wil je graag iets veranderen in je leven? Ben je op zoek naar een nieuwe uitdagende job? Of wil je meer tijd besteden aan dingen die er voor jou echt toe doen? Wil je je graag energieker voelen? En weet je niet hoe te beginnen?  Start dan eens met de keuze maken om uit je veilige comfortzone te komen!

Zorg dat je iets doet wat voor jou absoluut niet safe en comfortabel voelt. Doe het wel vanuit je hart. Vraag jezelf super eerlijk wat je dolgraag nu zou willen doen ookal vind je het doodeng. Neem je eigen antwoord serieus en neem jezelf bij de hand weg uit die comfortzone! Laat je er desnoods uithalen.

Ja klopt; allemaal erg onprettig, onwennig en vreemd en doodeng als je die veiligheid loslaat! Onthoud alsjeblieft 2 dingen.

  1.  Je stapt niet voor altijd uit je comfortzone. Het is voor NU een keuze die je maakt. Niets is voor altijd.
  2. Je hoeft niet op alle fronten je veiligheid voor even los te laten. Welnee. Kies 1 aspect uit je leven waarbij je voelt dat het je mega helpt als je uit je comfortzone stapt. Sta jezelf het risico toe om voor even uit je veiligheid te stappen om nieuwe ervaringen op te doen en nieuwe mogelijkheden en antwoorden voor jezelf te vinden.

Stelt nou dat je dit risico neemt en je dat iets super waardevols oplevert! Hoe gaat is dat?! Zelf heb ik ontelbaar veel voorbeelden van hoe ik vanuit ‘risky keuzes’ tot de meest toffe dingen kwam!

Zo heb ik de doodenge stap gezet om mijn goed betaalde baan op te zeggen. Compleet out of my comfortzone. En juist door die stap te zetten voel ik me nu beter dan ik me ooit gevoeld heb. Ik voel me zekerder, ik geniet veel meer van het leven, ik ben een prachtig bedrijf aan het opbouwen, ik breng veel meer qualitytime met mijn lieve kinderen en vriend door. En dat allemaal doordat ik die risky stap nam!

Nog zo’n risky keuze die ik nam: ik besloot om mijn appartement in het oosten van het land in de verkoop te zetten om te kijken wat het me brengt om met mijn liefde (van toen nog geen jaar) te gaan samen wonen in Rotterdam. Echt geloof me, uit mijn comfortzone. Al mijn lieve vrienden, wat heb ik ze verschrikkelijk gemist. En ook: wauw wat heeft me die stap veel gebracht! Doordat ik mijn vrienden zo miste en ik mezelf verder wilde ontwikkelen besloot ik mijn tijd anders in te zetten en coachopleidingen te volgen en de stap van het samenwonen leverde me weer zoveel liefde en verbinding met mijn vriend op. En ik leerde nieuwe inspirerende lieve mensen kennen.

En die mooie brandweerman op de foto van deze blog, mijn stoere brandweermannetje  is ook een gevolg van ik die uit mijn comfortzone stapte en bewust ben gaan onderzoeken wat maakte dat ik er van overtuigd was dat ik geen kinderen op deze wereld wilde zetten…

Je hoort me niet zeggen dat deze stappen eng maar vervolgens super makkelijk voor me waren. Natuurlijk niet. Ik kan er complete boeken over schrijven over stappen die ik buiten mijn comfortzone maakte, wat dat allemaal voor effecten had en wat dat met me deed en wat het me opleverde etc. Waar het me in dit verhaal om gaat is dat het LEF om steeds weer uit de veiligheid te durven stappen, me geleerd heeft dat er zoveel andere mooie dingen voor in de plaats komen. En dat het steeds weer nieuwe kansen en mogelijkheden biedt om te blijven groeien en ontwikkelen.

Zolang je bereid bent om in je veilige denk/gevoels/leefwereld te blijven kan ik je 1 ding garanderen! Dan gebeurt er vrij weinig. En jij je maar afvragen waarom er niets verandert! Dat komt doordat je bewust of onbewust blijft doen wat je altijd doet.

Durf jij het risico aan om een voor jou onveilig gebied in te gaan om research te doen en daar gegarandeerd input te krijgen voor wat JIJ nodig hebt om je verandering te realiseren? Laat je uitdagen, zoek mensen om je heen die je de juiste vragen kunnen stellen, die je niet weg laten komen met je goed bedoelde excuses om vooral te blijven doen wat je altijd doet terwijl je zo super hard bezig bent om iets te veranderen!

Dit is wat ik geleerd heb van diverse risky stappen in mijn leven: Risky is safe! Het heeft me altijd weer mooie nieuwe ervaringen en dingen gebracht die ik voorheen niet voor mogelijk hield. Soms op de korte en zeker altijd op de lange termijn!

Wil jij graag samen met mij uit jouw comfortzone stappen into the Risky dus Safe-zone? Stuur me een bericht en we maken samen een afspraak!

 

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *