Over kracht en valkuilen

Yeah wat word ik toch blij van het inzetten van mijn kracht en talenten! Haha ja ik zeg dat gewoon hardop! Een aantal jaren geleden was dat voor mij ondenkbaar. Nu geniet ik er van om mijn talenten te erkennen en ze ook echt te gebruiken op een manier die bij mij past. 
Hetzelfde geldt overigens voor mijn valkuilen! Ook die ken en erken ik en ook die gebruik ik! Of ik er ook van geniet? In zekere zin wel, want zodra ik een valkuil herken kan ik er ook wat mee! Dat is waar het om draait; bewustwording!! En kiezen!
Zo ontdekte ik vorige week dat ik in een oud patroon was beland; die van ‘goede gewoonten loslaten’. De mensen die me al wat langer volgen weten dat ik eigen ontwikkeling stimuleren de beste investering ever vind! Dat is dus ook waar ik zelf in investeer. Ik gun het mezelf echt om te leren en te groeien in mijn ontwikkeling. Of het nu gaat om het groeien in mijn rol als ondernemer of om de groei in mijn rol als moeder; ik sta altijd open voor reflectie en groei.

In dat kader weet ik inmiddels ook best aardig wat voor míj heel erg goed werkt om goed voor mezelf te zorgen. Ik weet wat ik nodig heb om me fit en energiek te voelen. Ik weet welke waarden super belangrijk voor me zijn en wat ik kan doen om die te bevredigen. Heel handig zul je denken! Want hey, dan zet je dat toch gewoon in en voila?!

Ja je hebt gelijk; zo simpel is het. Het is mijn keuze om voor die dingen te gaan die mij in balans houden, waar ik blij van word. En toch word ik, net als ieder ander, zo vaak afgeleid! En dan vooral op de momenten dat het allemaal lekker loopt en ik soort van per ongeluk mijn goede gewoonten lijk te vergeten.
‘Opeens’ breng ik weer teveel tijd door op mijn mobiele telefoon. Beland ik als de kids in bed liggen net iets te vaak achter Netflix en vertik ik het om mijn hardloopschoenen aan te trekken en een rondje te joggen.
Terwijl ik WEET wat me blij maakt ga ik iets anders doen! En me een paar weken later afvragen wat maakt dat ik me minder energiek voel en me vaker laat afleiden. Haha, ik was het blijkbaar even vergeten. Niet getreurd. Al doende leert men!
 
Dus dankjewel dat ik wakker werd. Dankjewel lieve saboteurs die mij van mijn energieopwekkers afhielden. Jullie hebben flink jullie best gedaan en me ook goed geholpen, maar nu kies ik er toch echt voor om naast alle dingen die ik te doen heb ook tijd vrij te maken voor:
  • weer een creatief project. Ik start met een te gekke deken haken in de meest mooie kleuren waar ik energie van krijg!
  • een rondje hardlopen;
  • een date met mijn vrienden en vriendinnen die verder weg wonen omdat ik ze mis.

 

En vergeef ik mezelf dat ik soms gewoon ff vergeet dat ik altijd maar 1 stap verwijderd ben van doen wat me oplaadt!

Want zo is het; je hebt alles in je om te bereiken wat je wilt. Het is aan ons wat we daarmee doen. Welke keuzes we maken. Hoe beter wij onszelf kennen, hoe bewuster wij in het leven staan, des te meer keuzevrijheid wij voor onszelf creëren om meer te doen waar we blij van worden! Zorg dat je je kracht kent, je valkuillen en ook het lef om af en toe even stil te staan, te observeren en te durven kiezen. Zodat je je energiek voelt en nieuwe kansen voor jezelf creërt. Of het nu zakelijk is of privé. Jij bent aan zet. Jij kunt dit!

Fijne dag!
Ps: Wil jij  in 1 dag je kracht en valkuilen beter leren kennen en deze inzetten om je doelen te bereiken en je zo energieker te voelen en nieuwe kansen te creëren? Ga dan een dag met mij mee op VIP-DAG!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *