Wat wil jij? Daar gaat het om!

Insta

Bam! Die kwam binnen vanochtend. Ik opende Instagram en keek recht in het mega blije gezicht van Elizabeth Gilbert. Misschien ken je haar wel, de auteur van onder meer ‘Eten, bidden en beminnen’. Normaal gesproken scroll ik vaak snel door de foto’s op Insta. Zo niet dit keer. Dit was wat me zo raakte in haar verhaal bij de foto. Ze schreef: “I will always share anyting personal about my life if it could help someone else to feel more normal about their life.” In de post deelde ze haar nieuwe kersverse liefde voor een fantastische man. Niet om te showen, maar om mensen te laten zien dat het ok is om na het verlies van een dierbare weer lief te hebben. Dat het ok is om op middelbare leeftijd weer als een puber van 16 tot over je oren verliefd te raken. Dat het ok is om….en zo gaat ze nog even door.

Prachtig vind ik dat wat ze hier doet! Ze neemt mensen mee in haar leven en laat zien dat het niet uitmaakt wat een ander er van vindt! Haar oproep: Volg je hart! En lak aan wat een ander daar van denkt….

Wat wil jij? F*ck de rest….

Helemaal mijn thema: je open stellen voor wat je diep van binnen verlangt. Jezelf serieus durven nemen. En leren om je minder aan te trekken wat een ander daar van vindt!

Gisteren werd ik precies om datzelfde thema zo geraakt in de aflevering van VPRO Tegenlicht ‘Mijn bullshitbaan!’ Jeetje wat een feest der herkenning was die aflevering voor mij. Met z’n allen in een grote kantoortuin aanwezig zijn en meespelen in het systeem waarin je diep van binnen voelt dat het geen zin heeft wat je met z’n allen in procedures zit te doen. Maar toch ga je door en mee in systeem van jezelf een ongeluk werken en geld verdienen. ‘Want dat is hoe we het hier doen’. Toch?

Te gek

Ik vind het te gek om steeds meer mensen te ontmoeten die zich uit durven spreken. Die zich durven laten zien. Die de moed vinden om dingen uit te spreken die ze diep van binnen voelen maar waarvan ze het idee hebben; dat kan ik toch eigenlijk niet maken om dit hardop te zeggen! Wat zal een ander daar van vinden!!

Het raakt me oprecht als ik na het posten van een blog waarin ik open en eerlijk ben over zaken, ik reacties krijg van mensen waarin ze hun verhaal met mij delen. De herkenning en het uit durven spreken daarvan. Dat maakt mij zooooo blij! Dat levert zoveel verbinding en energie op!

Wat geloof jij dat je niet langer dient? Leer dat af…

Waar verlang jij naar? Wat is het wat jij diep van binnen dolgraag wilt en wat houdt je nu tegen?

Je staat er niet alleen voor! Wat je ook denkt, wat je ook voelt, het is helemaal ok om dat te onderzoeken en uit te zoeken of dat je nog langer dient. Helpt het je in je leven? Brengt het je daar waar je zijn wil? Ja, goed zo! Geniet er van! Helpt het je niet?  Ik geloof dat liefde is dat je afleert te geloven in datgene wat je is geleerd en dat je niet langer dient! Neem jezelf serieus en ga er voor.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *