Kiezen voor jezelf, egoïstisch?

“Je hebt het steeds over ‘Leren kiezen wat goed is voor mij’.

Je Eprogramma gaat er over en je Training ook.

Wat leer ik dan? En is dat niet ontzettend egoïstisch, kiezen voor jezelf?”

Kijk hier word ik nou blij van, van deze vragen 🙂

Een paar maanden geleden kwam die vraag ook al eens voorbij. Toen zei iemand: “Soms voelt het zo egoïstisch om te doen waar IK blij van word”. Waarop ik vroeg “En hoe vind jij het als iemand waar jij veel om geeft iets doet wat goed voor hem of haar is?” Je raadt het misschien al. Haar reactie was “Hartstikke goed”!

We zijn soms zo streng voor onszelf en zoveel milder naar anderen toe….

Leren kiezen wat goed is voor jou is leren zorgen. Zorgen dat je jezelf goed kent, dat je weet wat je wilt en ontdekt wat je belangrijk vindt.

Als je DAT leert, dan kun jij jouw grenzen aangeven en respecteren. Dan maak jij keuzes op basis van wat je belangrijk vindt in het leven en niet op basis van ‘de automatische piloot’ of wat anderen vinden dat je moet doen.

En dat is verrekte handig in een wereld waarin je hoe dan ook, dingen op je bordje krijgt!

Wat er op je bordje komt kun je van tevoren niet altijd kiezen, hoe je er vervolgens naar kijkt en er mee omgaat wel! Hier gaat mijn werk over; dit leer ik mensen tijdens mijn Eprogramma, Training en 1 op 1 coaching.

Ja het blijft gebeuren dat je baas vervelend doet, dat je vader zeurt, of je schatje zich niet aan de afspraken houdt. Dat is het leven. De vraag is vervolgens: Welke keuze maak jij vervolgens : hoe kijk je hier naar en hoe ga je er mee om?

En daar gaat ‘leren kiezen wat goed is voor jou’ over! Over keuzemogelijkheden creëren om met lastigheden op je (toekomstige) pad te kunnen dealen.

Nu ben ik benieuwd; vind jij dat egoïstisch?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *