Je hebt het goed voor elkaar! En toch…..

Je hebt het best voor elkaar;  goeie job, leuk inkomen, gezellig sociaal leven. En toch knaagt er iets in je. Als je heel eerlijk bent ben je diep van binnen op zoek naar innerlijke rust en tevredenheid.

Ik geloof dat er best veel mensen zijn die zich hier in herkennen. De ene keer meer dan de andere keer misschien. Waarom? Omdat ik het zelf ervaren heb! En inmiddels weet ik dat ik niet zo uniek ben als ik soms wel eens denk 😉 Als ik dit zo sterk ervaren heb dan zijn er meer mensen!!

Ik was zelf zo iemand die het goed voor elkaar had. Goeie baan, leuke vriend, leuke sociale dingen om me heen en toch van binnen onzeker en mega onrustig met steeds vragen als ‘Is dat het nou?’ en ‘Wil ik dit mijn hele leven doen?’ en ‘Wat draag ik bij in deze wereld’ Etc.

Verstandelijk wist ik dat er vast meer mensen waren die met dit soort vragen kampten, maar ik voelde me eigenlijk mega schuldig! Ik moest toch niet klagen? Ik had alles wat mijn hartje begeerde. Wat zeurde ik dan? En ondertussen voelde ik me diep van binnen steeds ellendiger. En straalde ik dat van buiten niet uit. Van buiten leek er niets aan de hand, van binnen speelde er van alles. En ik me maar afvragen waarom het me niet lukte om me energiek te voelen….

Heb je m? Voor de buitenwereld doen of er niets aan de hand is en van binnen vol zitten met vragen en onrust en daar niet mee aan de slag gaan is als de energiekraan wagenwijd open zetten en dan dweilen met de kraan open….

Ik voelde onrust van binnen. Twijfel. Is dit het nou? Waarom voel ik me zo? Door die interne onrust trok ik steeds meer dingen in twijfel. Ik liet me onbewust leiden door mijn angst om niet goed genoeg te zijn en dacht opeens dat ik de enige was in zo ongeveer de hele wereld die met dit soort gevoelens worstelde.

De enige manier om die kraan dicht te krijgen en je weer energiek te voelen is super simpel, maar niet per sé eenvoudig; neem jezelf serieus!

Hoe dan? Is de vraag die ik super vaak hoor.

Wel, hier heb je mijn antwoord: Door er bewust voor te kiezen om op zoek te gaan naar jouw persoonlijke antwoorden. Leer jezelf beter kennen! En dan niet per sé wat je goed kunt. Vooral waar je heel blij van wordt! En ga daar naar leven!

Ga op zoek naar jouw persoonlijke waarden. Waarden die diep in jou zitten en die staan te springen om aandacht. Zorg dat je die leert kennen en dat je die gaat vervullen!! We willen allemaal iets toevoegen, we willen er toe doen. Zoek dus uit wat er voor JOU toe doet! Niemand kan dat voor jou doen. Jij bent aan zet.

Zelf koos ik er bewust voor om te ontdekken hoe het anders kan. Om te leren wat innerlijke rust voor mij betekent. Ik durf nu mijn kwaliteiten te vieren en ze in te zetten en weet nu dat ik vaardigheden niet moet verwarren met waarden diep in mij. Waarden die zo ontzettend belangrijk zijn dat ik ze hoe dan ook aandacht wil en ga geven! Ik weet wat ik nodig heb om me goed te voelen en innerlijke rust te ervaren. En ik weet hoe ik anderen kan helpen om dat te gaan ontdekken en ervaren.

Het grappige vind ik dat ik daarvóór al geleerd had hoe ik anderen kon helpen bij het ontdekken van je eigen kracht en in die kracht gaan staan. Ik had het alleen zelf nog niet ten diepste ervaren. Pas toen ik zelf door die ervaring heen was gegaan had ik echt het gevoel dat ik mijn opleidingen en kennis en vaardigheden op een manier in kon zetten zodat ze mijn diepste waarden echt bevredigen. DAT is de sleutel!! En dat is wat ik jou ook gun!

Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen en wil je kennis met me maken? Stuur me een mail: johanneke@johannekeveneman.nl

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *