Ik wil iets en toch lukt het niet! Rara hoe kan dat?

Je wilt iets, doet daar je stinkende best voor en toch lukt het niet! Rara hoe kan dat?

Grote kans dat je op toestemming, een ‘go’ of bevestiging van een ander zit te wachten zonder dat je je daar echt bewust van bent.

Ga eens bij jezelf na. Is er op dit moment iets in je werk of privé dat je al een tijdje graag wilt? Je hebt al veel dingen ondernomen om het voor elkaar te boksen en toch krijg je het niet voor elkaar!

Bijvoorbeeld:

Je wilt graag een andere baan, kijkt veel om je heen naar vacatures en toch hak je de knoop niet door?

Je hebt een te gekke baan en goeie ontwikkel ideeën, maar je baas lijkt maar niet lijkt te snappen wat goed en nodig is voor het bedrijf?

Je wilt graag een weekend kanoen in de Ardennen lekker buiten zijn en je partner heeft meer zin in een stedentrip.

Heb je zo’n soort situatie voor jezelf voor ogen? Stel jezelf dan nu eens de vraag:

De acties die ik tot nu toe ondernomen heb om te bereiken wat ik wil, 

op wie waren die op gericht?

Ik ben benieuwd! Mag ik een gok wagen? Is jouw actie vooral gericht  geweest op het onderbouwen van wat je wilt naar een ander toe? Het verantwoorden waarom iets zo nodig is zodat de ander begrijpt waarom je het graag wilt? Het overtuigen van anderen?

Geloof me, je bent niet de enige! Wat mega menselijk! Hebben we dat allemaal niet af en toe? We willen allemaal graag begrepen, gezien en gehoord worden. Diep van binnen wachten we tot een ander zegt dat het een goed idee is… En tot die tijd doen we heel hard ons best om die ‘ja wat een goed idee’ van een ander te horen te krijgen. Daar gaat onze energie naartoe met veelal als resultaat ‘frustratie’ omdat we niet te horen krijgen wat we graag willen.

Herken je dit? Dan daag ik je uit om eens te stoppen met anderen te overtuigen van wat JIJ graag wilt. BEGIN MET TEGEN JEZELF ZEGGEN : WAT EEN GOED IDEE VAN MIJ!

Beetje ongemakkelijk? Misschien onwennig omdat je het niet vaak doet. Dat kan. En dat is prima.

Naar jezelf toe erkennen dat je een goed idee hebt, helpt met het bereiken van wat je graag wilt! Vind jij iets een goed idee? Stop je energie dan niet in een ander overtuigen, jij weet immers dat het goed is en dat is voldoende. Vertrouw op jezelf! Gebruik je energie vooral om jezelf de credits te geven voor je goeie idee, vertrouw op jezelf, op je idee en op de goede uitkomst!

Durf jij de uitdaging aan? Ik ben benieuwd wat dat je oplevert!

Mijn ervaring is dat als ik mezelf serieus neem en durf te gaan voor wat ik wil, zonder de toestemming van een ander, er vanzelf ruimte in mijn hoofd ontstaat voor creativiteit en oplossingen komen vaak als ‘vanzelf’ dan.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *