10 tips om je werkgever te overtuigen

Jij voelt aan alles dat je klaar bent voor een volgende stap. Je bent er klaar voor om in actie te komen en je persoonlijk verder te ontwikkelen. Zodat jij je ambities waar kan maken. Hoe tof is het als je werkgever ook bereid is om een duit in het zakje te doen? Maar hoe zorg je er nou voor dat je baas bijdraagt aan die training, dat coachtraject of die opleiding dat jij zo graag wilt?

Ik deel graag een aantal super belangrijke tips met je die je helpen om het gesprek met je werkgever aan te gaan. Zodat jij een bijdrage van je werkgever ontvangt en zodat jouw werkgever een bijdrage aan zijn organisatiedoelen van jou ontvangt.  Ik zeg: win-win; wie wil dat nou niet?

Tip 1: Take the lead! Wat wil je?

Wat ik nogal eens hoor is dit: ‘Ik wil wel graag weer eens een opleiding of training doen, maar ik weet nog niet precies wat’. Herkenbaar? Ergens kriebelt het, maar je hebt nog niet helder wat/hoe/wie/waar. Drie keer raden wat er gebeurt: Of er gebeurt niets. Of de werkgever bepaalt wat er gaat gebeuren.

Mijn tip is:  Take the lead! Wat heb JIJ nu nodig? En wie kan jou díe dingen leren die jou een stap verder brengen zodat je weer gaat als een speer! Dat je weer plezier ervaart en dingen doet die jou motiveren.

Maak super concreet wat je wilt en met wie. Neem je verantwoordelijkheid en durf daar voor te gaan staan.

Vraag eventueel hulp aan collega’s, vrienden, familieleden als je niet helemaal helder hebt wat je wilt. Of ga oriënterende gesprekken aan met coaches/ trainers/ opleiders waarvan jij het gevoel hebt dat zij je iets nieuws kunnen leren. Kom te weten of het klikt en past en maak concreet wat jij echt graag wilt om je te ontwikkelen.

Tip 2: Go for it!

Ok je weet wat je nodig hebt! Je weet wat je super graag wilt. Ben je bereid om, no matter what, hier sowieso voor te gaan? Dat gevoel heb je namelijk nodig!

Als jij er achter staat, als jij er in gelooft, als jij bereid bent om verantwoordelijkheid te nemen dan zit dat in je lijf, in je houding, in je overredingskracht, in alles en dat is de beste start om het gesprek met je werkgever aan te gaan. Dit heb je nodig om hem/haar er van te overtuigen dat deze investering het waard is voor zowel je werkgever als voor jou.

Laat je werkgever ook weten wat jíj bereid bent om er in te investeren. In tijd of in geld of in andere zaken. Laat zien dat je bereid bent om ook te investeren zodat je een goede basis hebt om tot elkaar te komen.

Tip 3: Zorg voor een win-win

Jij hebt helder wat je wilt. Natuurlijk doe je dat ergens voor. Toch? Je wilt die opleiding of dat coachtraject niet voor niets! Schrijf voor jezelf helder op wat jouw belang is.

En super belangrijk: Net zoals jij een eigen belang hebt, heeft jou werkgever dat ook!

Wat is het belang van jouw werkgever? Wat levert het hem/ haar op als jij dat coachtraject of die opleiding gaat volgen?

Het kan best lastig zijn om zelf objectief te kijken naar hoe je jouw belang ook het belang van je werkgever kan laten zijn. Geldt dit voor jou? Hier wat extra tips:

Maak gebruik van anderen om je heen die graag meedenken! De coach / opleider die je op het oog hebt heeft vaker met dit bijltje gehakt helpt je vast graag op weg! En vergeet zeker je collega’s, goede vrienden en familie niet.

Kijk ook eens goed naar de organisatiedoelen/ afdelingsplannen en wat er van je verwacht wordt. Wat wil jouw werkgever graag bereiken en hoe kun jij daar een bijdrage aan leveren? Op welke manier helpt jouw opleiding jou daarbij? Wat ga jij leren dat bijdraagt aan het bereiken van hun doel? Of hoe draagt het bij aan het oplossen van eventuel problemen in de organisatie?

Kortom; kom met goede argumenten hoe jouw persoonlijke ontwikkeling bijdraagt aan het doel van je werkgever. Maak er een win-win van!

Hou er ook rekening mee dat de nieuwe dingen die je leert niet alleen een effect op de korte, maar zeker op de lange termijn kunnen hebben! Zo help je je werkgever ook om de investering van hem/haar in een lange termijnperspectief te plaatsen.

Tip 4: Wat biedt je werkgever al?

Vaak is er al van alles geregeld in organisaties als het gaat om opleidingsbudget. Zoek alvast uit hoe dat bij jouw werkgever zit. Zorg dat je goed beslagen ten ijs komt. En houd altijd in je achterhoofd; niets is in beton gegoten! Daarmee bedoel ik; natuurlijk zijn er regels maar kijk hoe je daar samen flexibel mee om kunt gaan in het belang van jullie beide.

O ja; vergeet niet dat zowel jij als je werkgever studiekosten af kunnen trekken van de belasting.

Tip 5: Wees eerlijk

Je kunt nog zo’n mooi verhaal hebben over jouw ontwikkelplannen en de kansen die dat biedt voor het bedrijf; maar als het gebakken lucht is of je hebt andere belangen dan je aangeeft, dan merkt je baas dat!

Wees dus eerlijk. Het mes snijdt aan twee kanten en je baas weet net zo goed als jij dat onderhandelen bestaat uit win-win. Overtuig hem niet alleen van het nut voor hem/haar. Overtuig je werkgever ook van je eigen belang. En geloof me; een werkgever die merkt dat een werknemer bereid is om zich te ontwikkelen en nieuwe inspiratie en motivatie op te doen en dat in wil zetten in zijn bedrijf is blij, want wie wil nou niet een werknemer die zich daarvoor inzet?!

Tip 6: Blijf bij jezelf

Wat nogal eens gebeurt is dat iemand met een opleidingswens bij een werkgever komt en dat de werkgever dan, vaak met de beste bedoelingen, met een alternatief komt. Zelf heb ik dat ook eens bij de hand gehad. En daar heb ik 1 ding van geleerd: Luister naar je gevoel!

Natuurlijk kan het geboden alternatief prima passend zijn bij jouw behoefte. Is dat zo ga er dan voor. Maar voel je ook maar ergens twijfel? Neem dat dan serieus en onderzoek dat. Je doet dit niet om je werkgever te pleasen; je wilt zelf iets bereiken en kies daarbij wat voor jou het beste voelt en wat jou het meeste oplevert! Doe daaraan geen consessies. Geloof me dat kost bakken tijd en geld en energie en uiteindelijk ga je toch voor wat je hart je eerder ingaf. Zonde toch? Zowel voor jou als voor je baas!

Tip 7: Onderschat de waarde van de ‘gunfactor’ niet

Het is misschien een open deur, maar wees eerlijk naar jezelf toe; hoe is je relatie met je werkgever? Hoe zit het met de onderlinge verhoudingen?

In veel organisaties zijn opleidingsmogelijkheden vastgelegd en toch is ondersteuning bij een training of traject die jij zelf graag wilt wel iets wat je gegund moet worden. Anders gezegd; je hoeft niet de beste vrienden met je baas te zijn, maar het is op z’n minst handig dat je werkgever doorheeft dat je oprecht gemotiveerd bent en naar behoren presteert. Dan is het gunnen van een bijdrage aan jouw ontwikkeling dichterbij.

Tip 8: Wat zijn jouw onbewuste aannames?

Wat denk jij dat je werkgever er van vindt als jij met een verzoek om een bijdrage komt voor persoonlijke ontwikkeling?

Wat ik nogal eens zie gebeuren is dat mensen, vaak onbewust, nogal wat aannames hebben over wat hun werkgever van hun opleiding/coachverzoek vindt. Het is echt super handig om daar bij stil te staan.

Merk je dat je allerlei negatieve dingen opnoemt zoals: “Ach daar is toch geen budget voor!” Of: “Wat heeft mijn baas hier nou voor baat bij? Hij zegt toch nee”. Of: “O jee dan moet ik zeker verantwoording af gaan leggen aan mijn werkgever over wat ik allemaal geleerd heb. Dat ga ik echt niet doen!”?

Prima! Schrijf al je negatieve aannames op, want hier komt jouw persoonlijke saboteur om de hoek kijken! Je kent ‘m wel; dat duiveltje op je ene schouder die hevig in discussie is met het engeltje op je andere schouder. Besef je dat negatieve aannames vaak voortkomen uit angst. En angst is een slechte raadgever. Wees zo mild mogelijk naar jezelf toe en besef je dat juist de mensen die het beste uit zichzelf willen halen, die bereid zijn uit de comfortzone te stappen om te leren, nieuwe ervaringen op te doen, ontzettend waardevol voor een werkgever kunnen zijn!

Pak dus je lijst met negatieve aannames en zeg hardop namens die engel op je ene schouder tegen die saboteur op je andere schouder: ‘Dankjewel, ik weet dat je me wilt beschermen maar dat is niet nodig. Ik ga dit gesprek open en eerlijk in en sta open voor alle mogelijkheden die er zijn!’ Ik ben benieuwd wat je dát oplevert!

Let op! Een veel gehoord misverstand is deze: “Als mijn werkgever meebetaalt moet ie ook alle ins en outs van mijn persoonlijke proces weten. En dat wil ik niet, dat is privé!”  Volkomen logisch! En meteen een geruststelling: Jij kunt prima op hoofdlijnen en in algemene termen een update aan je werkgever geven. En je trainer/ coach wil je daar ook vast mee helpen als je dat prettig vindt!

Wat een werkgever wil is jou als persoon zien groeien. Dat jij lekker in je vel zit en plezier hebt in je werk en je resultaten voor het bedrijf daar ook naar zijn. Hij/zij hoeft echt niet te weten welke interne struggles jij hebt moeten voeren als jij dat niet wilt delen. Geloof me, zij weten vaak als geen ander dat dit er bij hoort. Het effect op jou dat is waar het om draait! Wees dus niet te bang en vertrouw er ook op dat je coach/ trainer je ook kan helpen in een eventuele terugkoppeling op hoofdlijnen.

Tip 9: Boor je creativiteit en flexibiliteit aan

Je werkgever kan op meerdere manieren bijdragen aan je ontwikkeling. Denk hierbij aan een financiële bijdrage, of een compensatie van werkuren. Of wie weet is er wel een project in de organisatie waarbij jouw nieuw te leren skills super handig zijn en kan jouw werkgever bemiddelen in een plek voor jou bij dit project. Wees creatief! Jouw werkgever heeft er belang bij dat zijn organisatie goed draait en dat medewerkers gemotiveerd en happy zijn.

Tip 10: Dankbaarheid en vertrouwen

Hoe gek het misschien ook klinkt; wees dankbaar en heb vertrouwen! Wat de uitkomst van je onderhandeling met je werkgever ook is.

Is het gelukt en draagt je baas bij in tijd/ geld of iets anders om jouw ontwikkeling mede mogelijk te maken? Te gek! Voor allebei! Geniet van jullie win-win! En wees dankbaar voor zowel jouw resultaat als voor dat van je werkgever. Vergeet dat laatste zeker niet! het levert jullie beide iets op.

Heb je alles uit de kast gehaald en lukte het deze keer niet een bijdrage van je werkgever te krijgen? Vraag dan nog eens heel goed na wat daarvan de oorzaak is! Er kunnen altijd redenen zijn waardoor een bijdrage NU niet lukt en waar jouw leidinggevende nu wellicht geen invloed op heeft. Neem dat niet persoonlijk! Vul nooit voor je werkgever in waarom iets wel of niet kan! ANNA: Altijd Navragen Nooit Aannemen!

Vertrouw er op dat er nieuwe kansen komen. En spreek dat vertrouwen ook uit.  Geloof me, dit opent deuren!

En wees trots op je goede voorbereidingen en het lef dat je hebt getoond om het gesprek met je werkgever aan te gaan! Vertrouw er op dat je zaadjes hebt gestrooid, waar je in de toekomst de vruchten van gaat plukken.

Tot slot:

Wat ik hoop is dat ik jou met deze tips slimmer, sneller en beter maak in jouw onderhandeling met jouw werkgever om zo je ambities waar te maken. Iets waar ik heilig van overtuigd ben dat dat mogelijk is. Want als ík deze tips vanaf dag 1 heb kunnen gebruiken en het me altijd is gelukt om een bijdrage van mijn werkgever in mijn ontwikkeling te krijgen, dan kun jij dat ook. Dus verken ze en benut ze. Zodat jij je ambities waar maakt, meer gaat genieten en meer energie gaat ervaren.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *